Zatwierdzanie premii/potrąceń przez wiele osób zatwierdzających
Sekwencyjne zatwierdzanie
Jeśli premie/potrącenia zatwierdza kilka osób zatwierdzających w ustalonej wcześniej kolejności, po wysłaniu do zatwierdzenia pierwsza z osób zatwierdzających otrzyma powiadomienie e-mail z informacją, że oczekują na nią premie/potrącenia do zatwierdzenia.

Za pomocą podanego linku może przejść do zakładki Oczekujące na moje zatwierdzenie, gdzie zobaczy przegląd wszystkich potrąceń i premii, w przypadku których jest wskazany jako osoba zatwierdzająca.

Jeśli w danym momencie osoba zatwierdzająca nie ma żadnego nierozpatrzonego żądania „Premie do zatwierdzenia”, automatycznie zostanie dla niej utworzone również żądanie zatwierdzenia premii/potrąceń. Kliknięcie przycisku Szczegóły otworzy szczegóły żądania.

Klikając przycisk Oczekujące na moje zatwierdzenie, może przejść do zakładki, w której zobaczy przegląd wszystkich potrąceń i premii, w przypadku których jest wskazany jako osoba zatwierdzająca.

Osoba zatwierdzająca może akceptować lub odrzucić premie/potrącenia.
1. Zatwierdzanie premii/potrąceń
Premie/potrącenia można zatwierdzić zbiorczo bezpośrednio z poziomu przeglądu lub w szczegółach konkretnej premii/potrącenia. Procedura jest taka sama jak w przypadku Zatwierdzania premii/potrąceń przez jedną osobę zatwierdzającą.<-dodać link
Po zatwierdzeniu premie/potrącenia nadal mają status Zatwierdzane. W przeglądzie można również dzięki wizualnemu oznaczeniu zobaczyć, która z osób zatwierdzających zatwierdziła już premię/potrącenie, która osoba jest aktualnie w kolejce, a także kto jest następny.

Po zatwierdzeniu przez pierwszą osobę zatwierdzającą do kolejnej osoby zatwierdzającej w kolejce zostanie wysłane powiadomienie e-mail. Jednocześnie automatycznie zostanie dla niej utworzone żądanie zatwierdzenia premii/potrąceń. Druga osoba zatwierdzająca również może akceptować lub odrzucić premie/potrącenia. Proces powtarza się aż do momentu zatwierdzenia przez wszystkie osoby zatwierdzające.
Po zatwierdzeniu premii/potrąceń przez wszystkie osoby zatwierdzające mają one status Zatwierdzono (jeśli podczas wysyłania do zatwierdzenia pole wyboru Zamknij po zatwierdzeniu nie było zaznaczone) lub mogą zostać automatycznie zamknięte, czyli otrzymać status Zamknięto (jeśli podczas wysyłania do zatwierdzenia pole wyboru Zamknij po zatwierdzeniu było zaznaczone).