Uprawnienia do modułu Premie i potrącenia

Zaktualizowano by Olga Regulska

Domyślnie dostęp do modułu Premie i potrącenia mają tylko administratorzy.

Mogą oni ustawić uprawnienia dla innych poziomów dostępu w menu Ustawienia > Poziomy dostępu > Uprawnienia > moduł Premie i potrącenia.

Przełącznik włączony:

Moje

  • użytkownik widzi tylko swoje premie/potrącenia na swojej zakładce, wyłącznie ze statusem Zatwierdzono i Zamknięto

Według dostępu

  • użytkownik widzi moduł Premie i potrącenia w zakładce HR
  • widzi tylko swoje premie/potrącenia oraz premie/potrącenia swoich podwładnych (ewentualnie osób, których premie/potrącenia zatwierdza). Swoje własne premie/potrącenia widzi tylko ze statusem Zatwierdzono i Zamknięto
  • nie może dodawać ani importować premii/potrąceń
  • widzi zakładkę Oczekujące na moje zatwierdzenie i ma dostępne przyciski umożliwiające zatwierdzanie i odrzucanie
To uprawnienie jest odpowiednie dla stanowisk: menedżer, top menedżer i dyrektor operacyjny.

Wszystkie

  • użytkownik widzi w zakładce Przegląd wszystkie premie/potrącenia (we wszystkich statusach)
  • widzi zakładkę Oczekujące na moje zatwierdzenie i ma dostępne przyciski umożliwiające zatwierdzanie i odrzucanie

Dodaj

  • w połączeniu z uprawnieniem Zgodnie z uprawnieniami użytkownik może dodawać i importować premie/potrącenia (również cykliczne) swoim podwładnym (osobom, których premie/potrącenia zatwierdza), ale nie może dodawać ich sobie
  • w połączeniu z uprawnieniem Wszystkie użytkownik może dodawać i importować premie/potrącenia wszystkim (w tym sobie)
  • nie może wysyłać premii/potrąceń do zatwierdzenia ani ich zamykać

Edytuj

  • użytkownik może wysyłać premie/potrącenia do zatwierdzenia lub je zamykać
  • w połączeniu z uprawnieniem Zgodnie z uprawnieniami może edytować premie/potrącenia (również cykliczne) swoich podwładnych (osób, których premie/potrącenia zatwierdza), ale nie może edytować swoich
  • w połączeniu z uprawnieniem Wszystkie może edytować premie/potrącenia wszystkich (również swoje)

Usuń

  • w połączeniu z uprawnieniem Zgodnie z uprawnieniami użytkownik może usuwać premie/potrącenia (również cykliczne) swoich podwładnych (osób, których premie/potrącenia zatwierdza), ale nie może usuwać swoich
  • w połączeniu z uprawnieniem Wszystkie użytkownik może usuwać premie/potrącenia wszystkich (również swoje)


Jak oceniasz